Vágólapra másolva!
A legutóbbi játéknap mindhárom összecsapásán hazai siker született az NBA rájátszásának első fordulójában. Ezzel a New Orleans a Dallas, a címvédő San Antonio a Phoenix, az Orlando pedig a Toronto ellen vezet 2-0-ra.

New Orleansban meglepően egyoldalú találkozót játszott a Hornets a Dallas Mavericksszel. A hazaiak már az első félidőben 10 pont fölé növelték az előnyüket, a harmadikban pedig már 25-tel is vezettek, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikerük.

A Hornetsben Chris Paul (32 pont, 17 gólpassz), David West (27 pont) és Peja Stojakovic (22 pont) kiemelkedtek társaik közül. A vendégeknél ugyanakkor csak a német Dirk Nowitzki (27 pont) játszott igazán jól.

A Phoenix elleni első meccset kétszeri hosszabbítás után megnyerő San Antoniónak ezúttal nem kellett túlóráznia a sikerért, igaz, a texasi együttes ezúttal is kicsit álmosan kezdte a meccset, s az első félidő egyes szakaszaiban 12 pontos hátrányban is állt.

A meccset tulajdonképpen a harmadik negyed döntötte el, melyet a Spurs 27-11-re nyert meg, ami után a Phoenix már nem tudott fordítani. A hazaiaknál Tony Parker (32 pont) és Manu Ginóbili (29 pont) volt a legjobb, míg a vendégeknél Amare Stoudemire (33 pont).

A nap legizgalmasabb csatáját Orlandóban vívták, ahol a Magic mindössze egy ponttal verte a Raptorst. A végig kiélezett meccsen Dwight Howard, a hazaiak játékosa ismét szenzációsan játszott, 29 pontja mellett 20 lepattanót is gyűjtött (az első meccsen: 25 pont, 22 lepattanó).

A vendégeknél Chris Bosh volt a legjobb (29 pont, 10 lepattanó), de 1,9 mp-cel a vége előtt éppen ő hibázta el azt a dobást, amely a győzelmet jelentette volna a Torontónak.

eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Keleti főcsoport:
Orlando Magic - Toronto Raptors 104-103
az állás:
2-0 az Orlando javára.

Nyugati főcsoport:
New Orleans - Dallas Mavericks 127-103
az állás:
2-0 a New Orleans javára.

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 102-96
az állás:
2-0 a San Antonio javára.

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.