Az "Év bankára" az ukrán OTP feje

Vágólapra másolva!
A CJSC OTP Bank "A legprofesszionálisabb bank" kategóriában a második helyet nyerte el, Dmitrij Zinkov, a bank vezérigazgatója pedig az "Év bankára" lett az ukrajnai Business üzleti hetilap április 21-iki számában közölt 2007. évi értékelés szerint - közölte az OTP Bank az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az ukrajnai bank vezérigazgatója úgy véli: "az OTP Bank 100 százalékos tulajdonában lévő hitelintézet a legkorszerűbb és az ügyféligényekhez igazodó szolgáltatásainak, képzett munkatársai hatékony munkájának köszönhetően képes volt megszilárdítani piaci pozícióját a legprofesszionálisabb ukrán bankok között" - áll a közleményben

A CJSC OTP Bank mérlegfőösszege alapján az idén márciusban a 175 működő ukrajnai bank közül a 8. legnagyobb volt, eszközállománya 2007. december 31-én mintegy 622 milliárd forintot tett ki.

Bankfiókjain és ATM-hálózatán keresztül a CJSC OTP Bank mintegy 170.00 ügyfelének nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat. A tavalyi év során a bank fiókhálózatának bővítése jelentős mértékben felgyorsult, 77 új fiók nyitásával az év végére 158 egységből álló hálózattal rendelkezett, bankjegy-automatái száma mintegy 100 volt.

A CJSC OTP Banknál 2007-ben a hitelvolumen dinamikája kiemelkedő volt, a bank teljes bruttó hitelállománya éves szinten több mint 45 százalékkal nőtt, év végére meghaladta az 530 milliárd forintot. A növekedés motorja döntően a lakáshitelek, illetve a vállalkozói hitelek voltak.

A bank kiemelkedő teljesítményét az elmúlt évben is több díjjal ismerték el: köztük az "Év Legjobb Bankja" (Kyev Post), a "Legstílusosabb Bank" és a "Legjobb ügyfélkiszolgálással rendelkező bank" ("Delo") elismerések.