A vártnál jobb eredményt ért el a Yahoo

Vágólapra másolva!
A Yahoo első negyedéves jelentésében a vártnál jobb eredményről számol be, azonban nem tudta beváltani részvényesei reményét, azaz a Microsoft nem emelte a Yahooért ajánlott összeget - tudósít a www.reuters.com.
Vágólapra másolva!

Steve Ballmer, a Microsoft vwzérigazgatoja úgy nyilatkozott, hogy a cég szándékát a a Yahoo negyedéves jelentése semmi esetre és semmilyen irányba nem változtathatja meg. A Microsoft stratégiáját ismerő források arról számoltak be, hogy a negyedéves jelentés semmi olyat nem tartalmazott, ami újragondolásra készteti a Microsoft 43 milliárdos ajánlatát.

"Minden kívánságom, hogy a Yahoo legyen sikeres, azonban a cég pénzügyi sikerei nem változtatnak azon az értéken, amit a Yahoo a Microsoftnak jelent." - mondta el Ballmer.

Az eredmény hatására maga a Yahoo sem változtatott a korábban csökkentett éves tervezett bevételen, ráadásul a kiterjesztett kereskedelemben a Yahoo részvényei fél százalékponttal estek a bejelentést követően, mivel a részvényesek arra számítottak, hogy a Microsoft részvényenként 31dollárra emeli ajánlatát.