Nincs osztalék a Danubiusnál

Vágólapra másolva!
A Danubius Hotels Nyrt. csütörtökön megtartott éves közgyűlésen a részvényesek elfogadták az igazgatóság javaslatát az osztalék eredménytartalékba helyezéséről, továbbá a 2008. évi üzleti tervet, ami szerint hat százalékos csökkenéssel az idei üzemi szintű nyereség 2,7 milliárd forint lesz - derül ki a BÉT honlapján közzétett közgyűlési határozatokból.
Vágólapra másolva!

A részvényesek a 2007. évi nem konszolidált magyar számvitel szerinti mérleget 56,7 milliárd forint, a nemzetközi számviteli szabvány szerinti konszolidált mérleget pedig 86,33 milliárd forint főösszeggel hagyták jóvá. A nem konszolidált 867 millió forint adózott nyereséget eredménytartalékba helyezik. A konszolidált adózott profit 1,4 milliárd forint volt.

Az igazgatóság az osztalék elmaradását a lehetséges tőkebefektetések finanszírozási igényével indokolta.

A közgyűlésen a tulajdonosok jóváhagyták az igazgatóság előterjesztését a 2008. évi üzletpolitikai célkitűzésekről. Az idei évre tervezett 2,7 milliárd forint üzemi szintű profit a 2007. évi egyszeri hatásokat - ingatlanértékesítés - kiszűrve 15 százalékos éves növekedést jelent. A tervek készítésekor a menedzsment 250 forint/euró árfolyammal, és az energia árak 9-12 százalékos drágulásával számolt.

A közgyűlésen részvényesi kérdésre Deák Imre vezérigazgató azt válaszolta, hogy a Danubius csoport az árfolyamkockázatot természetes hedge-zsel fedezi, azaz a bevételei és a hitelei is euróban vannak - tájékoztatta Deák Eszter befektetési kapcsolattartó az MTI-t a közgyűlés után. A kamatkockázatokra pedig fedezeti ügyleteket köt a társaság. Egy másik részvényesi kérdés a Danubius részvények esetleges tőzsdei kivezetését firtatta, amire Deák Imre azt válaszolta: hogy nem terveznek ilyen lépést.

A közgyűlésen személyi kérdésekről és a könyvvizsgáló személyéről is döntöttek. Határoztak arról is, hogy a Danubius 1992-ben történt privatizációja óta tulajdonos részvényeseknek - a bizonyos feltételekkel 25 százalék árengedményre jogosító - úgynevezett tulajdonosi kártyájukat bónuszpontokat nyújtó Arany Danubius EuroPoint kártyára cserélik.A Danubius Hotels részvényeinek 71,75 százaléka a CP Holdings csoport tulajdonában van.