Az elnökjelöltek bakijain viccelődött Bush

Vágólapra másolva!
George W. Bush hamarosan leköszönő amerikai elnök utódjelöltjein viccelődött egy díszvacsorán. Hillary Clinton és Barack Obama kínos ügyeire utalt, de a republikánus elnökjelöltről, John McCain-ről is volt egy vicce. Bush szavait nevetés és tapsvihar kísérte.
Vágólapra másolva!

Utódjelöltjein tréfálkozott George W. Bush amerikai elnök egy vacsorán, mely a Fehér Házi Tudósítók Szövetségének éves találkozója volt. Bush először arról beszélt, mennyire meglepi, hogy az elnökjelöltek nincsenek jelen a vacsorán, majd viccelődni kezdett a rovásukra - írja a BBC.

A republikánus elnökjelölt távollétét Bush azzal magyarázta, hogy McCain "biztosan távolságot akar tartani tőlem". A demokrata elnökjelöltekről pedig azt mondta: "Hillary Clinton biztosan a fegyverropogás miatt nem tudott az épületbe bejutni, Obama szenátor pedig biztosan templomban van" - számolt be a beszédről a BBC. Ezzel a mondattal Bush a demokrata jelöltek kampányának legkínosabb pillanatai közül választott ki egyet-egyet Bush.

Forrás: MTI

Bush viccelődött és vezényelt is a vacsorán

A fegyverropogással kapcsolatban Hillary Clintonnak kell szégyellnie magát: korábban azért sodródott kínos magyarázkodásba, mert kiderül, hogy füllentett. Egy 1996-os boszniai útjával kapcsolatban azt mondta, hogy ellenséges erők fegyvertüzében érkezett meg Tuzlába, valójában azonban nem lőtt senki, ő pedig vidáman üdvözölte fogadóküldöttséget.

Barack Obama, a másik versenyben lévő demokrata jelölt egyik legérzékenyebb pontja pedig a Jeremiah Wrighttal, egykori lelkészével való kapcsolata - erre utalt Bush. Március közepén ugyanis előkerültek olyan évekkel ezelőtti videók, amelyeken Wright szerencsétlen kijelentéseket tesz. Wright istentiszteletein arról beszélt, hogy az USA-ban még mindig elnyomják a feketéket, ami még önmagában nem váltott volna ki felháborodást, de ezeket megtűzdelte olyan megjegyzésekkel, hogy "Isten átkozza Amerikát", valamint azzal, hogy az Egyesült Államok okolható a 2001. szeptember 11-i merényletekért.

Bush kijelentései nagy sikert arattak, a vicceken hangosan nevetett a közönség, és z elnök vastapsot is kapott. Beszéde után Bush néhány hazafias induló erejéig vezényelte egy amerikai tengerészekből álló zenekart.