Vágólapra másolva!
A következő idénytől négy éven át a Sport Klub televízió közvetíti itthon az angol labdarúgó FA-kupa küzdelmeit. Ezt a csatorna hétfői sajtótájékoztatóján jelentették be.

"Szezononként ötven mérkőzést adunk, a sorozat az augusztus 15-ei Community Shielddel indul majd" - mondta Ralf Manthey, a Sport Klub igazgatója.

A világ legrégebbi, 137 éves kupasorozatát 160 országban követik figyelemmel, a jelenlegi idény küzdelmeit már több mint 600 millió szurkoló izgulta végig.

"Elképesztő a hangulata az FA-kupának. A szurkolóink egyszerűen frenetikus állapotban várták a mérkőzéseket" - nyilatkozott Ferenczi István, a Barnsley magyar válogatott támadója, aki csapatával az idei kiírásban többek között a Liverpoolt és a Chelsea-t is búcsúztatva az elődöntőig menetelt.

"Sajnos nekem nincsenek ilyen jó emlékeim a sorozatról, mivel többnyire már az első körben búcsúztunk, ennek ellenére én is éreztem azt a fantasztikus légkört, ami ezt az egészet körülveszi" - fogalmazott Buzsáky Ákos, a Queen,s Park Rangers középpályása, aki bokasérülése miatt műholdas kapcsolással, Londonból beszélgethetett az újságírókkal.

A csatorna ezzel együtt megszerezte az angol válogatott mérkőzéseinek közvetítési jogát is, így a felnőtt és az U21-es nemzeti csapat összecsapásait is élvezhetik majd a nézők. Augusztus 19-én a fiatalok Szlovénia elleni találkozójával debütál a csatorna - már ami az angol tizenegyet illeti -, majd egy nappal később Beckhaméket láthatják a szurkolók, a csehek ellen.