Vágólapra másolva!
A sikertelenül megvívott olimpiai selejtezőt követően a Horvát Kézilabda Szövetség váltásra határozta el magát, s az eddigi szövetségi kapitány, Josip Sojat helyére a Podravka Kopricnica szakvezetőjét, Zdravko Zovkót nevezte ki.

A horvát nőikézilabda-válogatott a március végi, lipcsei olimpiai selejtezőn csupán Kuba nemzeti csapatát tudta legyőzni, így a házigazda németek mellett Svédország kvalifikálta magát a pekingi játékokra.

A csapat előtt már a decemberi, macedóniai Európa-bajnokság áll, ahhoz sikerrel kellene megvívni a május 31-én vagy június 1-jén, illetve egy héttel később esedékes selejtezőt, ahol Montenegró lesz az ellenfél.

A csapatot erre az eseményre a távozó Josip Sojat helyett az egykori veszprémi sikeredző, a Podravka Koprivnica jelenlegi szakvezetője, Zdravko Zovko készíti majd fel, segítője Mato Matijevic lesz.

Az Eb-selejtező párosításai:
(játéknapok: május 31./június 1. és június 7/8.)
Szlovákia - Ukrajna
Olaszország - Ausztria
Spanyolország - Litvánia
Lengyelország - Portugália
Montenegró - Horvátország
Izland - Románia
Fehéroroszország - Szlovénia
Svédország - Csehország
Törökország - Dánia
Hollandia - Szerbia

Norvégia címvédőként, Macedónia rendezőként, Oroszország, Franciaország, Németország és Magyarország pedig a 2006-os Eb alapján biztos résztvevője a kontinensviadalnak.