Vágólapra másolva!
Oscar De La Hoya, a profi boksz egyik legnépszerűbb alakja egyhangú pontozással, magabiztosan legyőzte a szintén amerikai Steve Forbest a Los Angeles-i Home Depot Centerben rendezett profi ökölvívógálán.

A több súlycsoportban sokszoros világbajnok "Golden Boy" szinte végig uralta a 12 menetes összecsapást, kiváló lábmunkájával és remek sorozataival, ütéskombinációival majd minden menetben jobb volt riválisánál, az IBF korábbi nagypehelysúlyú bajnokánál. A pontozók is így látták a meccset, hiszen ketten közülük 120-108, míg a harmadik 119-109 arányban hozta ki győztesnek a 35 éves sztárt.

A visszavonulása előtt még két mérkőzést vállaló De La Hoya (39 győzelem, 5 vereség) ezt a meccset tulajdonképpen bemelegítésnek szánta az őt egy éve megosztott pontozással legyőző Floyd Mayweather Junior elleni őszi visszavágóra.

"Már alig várom a szeptembert. A Floyd Junior elleni meccs személyes ügy nekem. Meglátják majd, hogy ezúttal legyőzöm" - mondta a Forbes elleni meccse után De La Hoya, akinek éppen Mayweather édesapja az edzője.