Google-gyilkos webkeresőt ígér Bill Gates

Vágólapra másolva!
A piacvezető webkeresőtől csábítaná el a felhasználókat a Microsoft a Live.com újdonságaival, amelyek pontosabb találatokat és hatékonyabb keresési opciókat kínálnak majd.
Vágólapra másolva!

"A webkeresés következő verzióját mutatjuk majd meg" - fogalmazott Bill Gates szerdán egy Japánban rendezett konferencián a News.com beszámolója szerint. A redmondi szoftvercég pár héten belül mutatja be azokat az újdonságokat, amelyek saját webkeresőjét, a külsőleg már felújított Live.com-ot teszik még hatékonyabbá.

A Microsoft elnöke azonban egy szót sem szólt arról, hogy pontosan mik lesznek ezek az újítások, így erről csak kiszivárogtatott információk vannak. A News.com informátorai szerint a keresési találatok pontosítását és a hatékonyabb vertikális (egy témára) leszűkített keresést teszik majd lehetővé a Live.com új funkciói. A hírek szerint azokat az - egyelőre csak az amerikai felhasználóknak szánt - termékkereső eszközöket is bővítik, amelyek tavaly ősszel kerültek bele a webkereső szolgáltatásba.

A Gates által elhintett újítások izgalmasan hangzanak ugyan, de kérdéses, hogy ezekkel a Microsoft a nyomába érhet-e riválisainak: a szoftvercég mindössze az amerikai keresőpiac 9,4 százalékát tudhatja magáénak, míg a piacvezető Google csaknem 60, a második Yahoo pedig 21,3 százalékot. A szoftvercég elnöke maga is elismerte a konkurencia elsőbbségét, azonban Gates saját elmondása szerint hisz benne, hogy a webkeresés területén rá tudják csábítani a felhasználókat az ő szolgáltatásaik kipróbálására.