Vágólapra másolva!
Szófiában, az M-Tel szuperverseny második fordulójának rangadóján az ukrán olimpiai bajnokcsapat éltáblása, Vaszilij Ivancsuk sötéttel legyőzte a bolgár exvilágbajnokot, Veszelin Topalovot. A francia védelmű partiban Topalov ritkább tervet játszott meg, amit a jóval több gondolkodási időt felhasználó Ivancsuk jó érzékkel semlegesített. Kölcsönös időzavarban mindketten pontatlankodtak, Topalov követte el a végzetes hibát. A másik két parti, a kínai Bu Xiangzhi és a azeri Tejmur Radzsabov, valamint az örmény Levon Aronjan és a bolgár Ivan Cseparinov összecsapása pontosztozkodással végződött.

A világranglistán tizenegyedik ukrán Vaszilij Ivancsuk remekül kezdte a szófiai szuperversenyt. A sorsolás szeszélye folytán kétszer a sötét figurákat vezette, de értékes kettős győzelemmel rajtolt. Az azeri Tejmur Radzsabov elleni nyerés után a hazai pálya előnyét élvező, háromszoros címvédőként induló Veszelin Topalovra is vereséget mért. Ivancsuk francia védelmet játszott, Topalov eredeti terve nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Mindketten időzavarba kerültek, kölcsönös bakik is jellemezték csatájukat, végül Ivancsuk örülhetett, a nagy riválist kényszerítette feladásra.

A játéknap másik két játszma küzdelmének hőfoka elmaradt a derbiétől. Másodszor játszott világossal az örmény Levon Aronjan, de óvatos játékvezetése csak fél pontot ért a bolgár Ivan Cseparinov ellen. A vereséggel kezdők, Bu Xiangzhi és Tejmur Radzsabov összecsapásában a kínai nagymester hagyott ki kecsegtető esélyt.

A 2. forduló eredményei:
Veszelin Topalov (ukrán, 2767) - Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2740) 0 - 1 (Francia védelem, 43)
Bu Xiangzhi (kínai, 2708) - Tejmur Radzsabov (azeri, 2751) döntetlen (Grünfeld védelem, 45)
Levon Aronjan (örmény, 2763) - Ivan Cseparinov (bolgár, 2695) döntetlen (Szláv védelem, 46)

A verseny állása:
1.Vaszilij Ivancsuk 2 pont
2. Ivan Cseparinov 1,5
3. Veszelin Topalov 1
4-6. Levon Aronjan, Bu Xiangzhi és Tejmur Radzsabov 0,5

A 3. forduló párosítása:
Cseparinov - Topalov
Radzsabov - Aronjan
Ivancsuk - Bu Xiangzhi