Fotókkal és videókkal színesedett a Google Maps

Vágólapra másolva!
A Google Earth-höz hasonlóan már a Google Mapsen is láthatók fotók és videók a keresett helyekről, sőt, a felhasználók saját térképeit, helyi kereséseit is megmutatja a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A Google térképein a multimédiás információkat a "Fedezze fel ezt a területet" (eredetiben "Explore this area") felirat megnyomásával lehet előhozni, ilyenkor az éppen megjelenített területen a Panoramio fotómegosztóra feltett geokódolt képek, valamint YouTube és Google Video klipek is megjelennek. A térképes keresési találatokat megjelenítő bal oldali sávon kategorizálva láthatók a különböző tartalmak, sorrendben a fotók, videók és a felhasználók által készített térképek.

Ha plusz információ zavaró, azt az "Elrejtés" gombbal ismét láthatatlanná lehet tenni, egyébként pedig hosszasan böngészhetők a felhasználók által a térképhez adott információk, vagy az adott helyet látványosabban megmutató médiafájlok. Az eszköz segítségével könnyen fel lehet lelni a turisztikai látványosságokat, de sok a Panoramión a művészfotó is, a cégek pedig láthatóbbá tehetik magukat, ha - sok meglévő példát követve - a Google térképére is felteszik a telephelyeiket.

A Google Mapsre épülve már számos más, a felhasználók leírásaira támaszkodó térképes szolgáltatás is készült, ezek közül talán a legnépszerűbb a Wikimapia.org. A Flickr fotómegosztó képeit is lehet helyek szerint böngészni a Flickr.com/Places cím alatt, azonban ott nem jár hozzájuk ilyen látványos térképes funkció.