Elmossa az arcokat a Google

Vágólapra másolva!
Többször is hírt adtunk róla, hogy a Google Maps és a Google Earth virtuális térképein elérhető panorámaképeket készítő kamerák gyakran intim jeleneteknek voltak tanúi. A magánszféra védelme érdekében a keresőóriás most azzal kísérletezik, hogy elmossa az arcokat, hogy ne lehessen felismerni a felvételeken szereplőket.
Vágólapra másolva!

A Street View panorámaképein számos vicces jelenetnek lehetnek tanúi a szemfüles felhasználók, melyekből igen komoly gyűjtemény található ezen az oldalon. Ugyanakkor a Google mindent látó autóra szerelt panorámakamerái által rögzített fotók komoly személyiségi jogi problémákat is felvetnek, mivel például egy San Francisco-i sztriptízbárból épp kilépő férfit is sikerült lencsevégre kapniuk.

Forrás: [origo]
Manhattanben már nem lehet felismerni az arcokat

Ezekre próbál most megoldást találni a társaság, amely kísérletképpen elsőként a Manhattanben készült Street View panorámákon vezetett be egy új technológiát. Mivel a hatalmas képmennyiség miatt manuálisan nem megoldható a személyek eltávolítása, egy rendkívül fejlett arcfelismerő szoftvert készítettek abból a célból, hogy az mossa el a panorámákon szereplő személyek arcait. A szoftver kidolgozása a Google egyik szoftvermérnökének nyilatkozata szerint nagyjából egy évet vett igénybe.

Ha a megoldás beválik, a későbbiekben a Google Maps és a Google Earth adatbázisában lévő egyéb olyan területekre is bevezetik, ahol a Street View elérhető.