Továbbra is 250 forint alatt az euró

Vágólapra másolva!
Átmeneti gyengüléssel tarkítva enyhén erősödő tendenciát követett a forint a csütörtökön. A budapesti bankközi kereskedelemben délután négy órakor 249,50/60 forinton jegyezték az eurót, szinte megegyező árfolyamon a szerda délutáni 249,65/75 forinttal.
Vágólapra másolva!

Reggel 249,40 forintnál is járt az árfolyam, a legmagasabb euró árfolyam pedig 250,20 forint volt. A 250-es határ áttörésére több kísérlet is történt a nap folyamán. A kereskedők szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy a hazai adatok továbbra is csak minimális mértékben befolyásolják a piaci folyamatokat, meghatározó hatása főként a nemzetközi irányzatoknak, jelenleg éppen a kedvező régiós folyamatoknak és a feltörekvő devizák általánosan jó helyzetének van.

Az elemzők meglátásai szerint ugyanakkor a megnyugtató GDP-adat azt valószínűsíti, hogy az MNB aggályok nélkül dönthet a kamatemelésről a monetáris tanács következő ülésén. A londoni City is egyre nagyobb valószínűséget tulajdonít az MNB újabb 25 bázispontos kamatemelésének májusban, ami szintén a forint árfolyamát erősíti.

Az euró erősödött kissé a dollárral szemben a nemzetközi devizapiacon a nap folyamán, ezt a nyereségét délutánra le is adta. A dollárt a budapesti bankközi kereskedelemben 161,10/20 forinton jegyezték az egy nappal korábbi 161,60/70 forint után.