Vágólapra másolva!
A Szófiában zajló M-Tel Masters szuperverseny nyolcadik fordulójában nehéz pillanatokat élt át az éllovas Vaszilij Ivancsuk. Az ukrán olimpiai bajnok hátrányos állását végül döntetlenre mentette kínai ellenfelének, Bu Xiangzhinak  hathatós segítségével. A bolgár háziderbi másodszor is az exvilágbajnok Veszelin Topalov győzelmével végződött. Szekundánsa, Ivan Cseparinov Grünfeld védelme korán "zátonyra futott". Időzavaros kapkodásban dőlt el az Levon Aronjan és Tejmur Radzsabov csatája, az örmény nagymester sorozatos hibái vezettek az azeri sakkozó győzelméhez.

A szófiai szuperverseny nyolcadik fordulója után az első kör után még másfél pontos előnnyel vezető Vaszilij Ivancsuk már csak fél ponttal előzi meg a címvédő Veszelin Topalovot. Az ukrán olimpiai bajnok boldog lehet, hogy remivel megúszta a sereghajtó kínai Bu Xiangzhi elleni partiját.

Másodszor is legyőzte a bolgár exvilágbajnok Veszelin Topalov szekundánsát, Ivan Cseparinovot. A 22 éves nagymester az első félidőben világossal nyerőesélyeket ígérő támadásban hibázott, végül remihez vezető folytatás helyett vesztőt húzott. A Grünfeld védelme a mesterrel szemben korán zátonyra futott, Topalov könnyen gyűjtötte be az egész pontot, és reális esélyt kapott, hogy befogja nagy riválisát.

Gyenge kezdés után felkapaszkodott az azeri Tejmur Radzsabov. A Corus-verseny holtversenyes győztese, az örmény Levon Aronjan nagyon rossz formában sakkozik. Tőle szokatlan módon időzavarba kerül, és ezért a nyolcadik játéknapon is nagy árat fizetett. A kapkodásban durva hibák sorozatával vesztett.

A 8. forduló eredményei:
Veszelin Topalov (bolgár, 2767) - Ivan Cseparinov (bolgár, 2695) 1 - 0 (Grünfeld védelem, 31)
Levon Aronjan (örmény, 2763) - Tejmur Radzsabov (azeri, 2751) 0 - 1 (Királyindiai védelem, 44)
Bu Xiangzhi (kínai, 2708) - Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2740) döntetlen (Angol megnyitás, 61)

A verseny állása:
1. Vaszilij Ivancsuk 6,5 pont
2. Veszelin Topalov 6
3. Tejmur Radzsabov 4,5
4. Ivan Cseparinov 3,5
5. Levon Aronjan 2
6. Bu Xiangzhi 1,5

A 9. forduló párosítása:
Bu Xiangzhi - Topalov
Ivancsuk - Aronjan
Radzsabov - Cseparinov