Vágólapra másolva!
A Utah Jazz vendégeként aratott győzelmével a Los Angeles Lakers bejutott a nyugati fináléba, míg a Cleveland otthon egyenlített a Boston ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoport-elődöntőjében.

"A Jazz az egész idényben csak öt meccset vesztett hazai pályán, így a mai diadalunk különösen értékes. Érett csapatunk van, amely most a szívét is megmutatta" - mondta a Lakers-ász Kobe Bryant, aki 34 ponttal, 8 lepattanóval és 6 gólpasszal vette ki részét a sikerből.

A búcsúzó Salt Lake City-i gárdából Deron Williams és a török Mehmet Okür is 21 pontig jutott, ám a hajrában mindketten elrontottak egy-egy triplát, amely döntetlenre mentette volna a mérkőzést. A Lakers a nyugati fináléban a címvédő San Antonio Spursszel vagy a New Orleans Hornetsszel találkozik.

A tavaly nagydöntős Cleveland főként LeBron James 32 pontjával, 12 lepattanójával és 6 gólpasszával verte az alapszakaszgyőztes Bostont. A 25 pontos Kevin Garnett vezette Celtics otthon harcolhatja ki a Detroit Pistons elleni főcsoportfinálét, a párharc utolsó felvonására vasárnap este kerül sor.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 74-69
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3-3.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 105-108
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4-2 a Lakers javára.