Vágólapra másolva!
Ezzel a héttel tulajdonképpen véget ért a 2007-2008-as idény, hiszen mindegyik topligában befejeződtek a küzdelmek, és az angol FA-kupa döntőjét is lejátszották. Utóbbiról olyan játékos került be álomcsapatunkba, aki nem szerzett gólt, és ezt rajta kívül még egy mezőnyjátékos mondhatja el - a csatársorban viszont legalább két találatra volt szükség a beválogatáshoz.

Kapus:
Matteo Sereni (olasz, Torino): A torinói Bikák ugyan 1-0-s vereséget szenvedtek a Serie A utolsó fordulójában, de csak kapusuknak köszönhették, hogy megúszták súlyosabb vereség nélkül. Sereni legalább hat alkalommal biztos góltól mentette meg csapatát.

Hátvédek:
Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda az utolsó fordulóban a sereghajtó Levante UD-t fogadta, és a bajnokcsapat egy látványos mérkőzésen diadalmaskodott 5-2-re. Az ezúttal jobbhátvédként szerepelt Sergio Ramos végre kiélhette támadó hajlamait, a bekk kétszer is betalált.

Marcelo Bordon (brazil, FC Schalke 04): Németországban sokan azt gondolták, hogy a gelsenkircheniek nem erőltetik meg magukat a Bundesliga utolsó fordulójában az. 1. FC Nürnberg ellen, de a Kékek már csak becsületből is hajtottak, és nyertek is. Külön érdekesség, hogy mind a két találatukat középhátvédjük, Bordon érte el.

Vinicius (brazil, Hannover '96): Huszti Szabolcsék az utolsó játéknapon magabiztosan verték hazai pályán a teljesen leeresztett Energie Cottbust. A védelemnek nem volt túl sok dolga, így a hátvédek nyugodtan előremehettek a támadásokkal, így történhetett, hogy még a brazil középhátvéd, Vinicius is betalált.

Jérome Boateng (német, Hamburger SV): A hamburgi gárda a legutóbbi nyolc bajnokijából hétszer még csak gólt sem szerzett, de a hét végén a Karlsruher SC ellen a gárda gólfesztivált rendezett. Jellemző, hogy még a balhátvéd Boateng is többet tartózkodott az ellenfél térfelén, mint a sajátján - ennek eredménye két gólpassz volt a részéről.

Középpályások:
Giovani dos Santos (mexikói, FC Barcelona): Frank Rijkaard búcsúja is szépre sikeredett, a holland mester egy 5-3-as diadallal köszönt el a Barca kispadjáról. A Real Murcia ellen a tréner meglehetősen offenzív csapatot küldött a pályára, Giovani például jobb oldali középpályást játszott, mégpedig remekül - hiszen mesterhármast vágott.

Andrej Arsavin (orosz, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpétervári egyesület favoritként lépett pályára az UEFA-kupa döntőjében, és sikerült is érvényesítenie a papírformát. A mérkőzés legjobbjának Arsavint választották meg, nem véletlenül, hiszen a játékmester remekül futballozott, és az első találatnál pazar gólpasszt adott.

Lassana Diarra (francia, Portsmouth FC): Az FA-kupa döntőjére is a hét végén került sor, és a meccs tulajdonképpen angol-walesi párviadalt hozott, hiszen a Portsmouth ellenfele a Cardiff City volt. A Pompey végül Nwankwo Kanu góljával nyert, ám a meccs legjobbja a szakértők szerint a gárda védekező középpályása volt, aki hatalmas mezőnymunkát végzett.

Matías Fernández (chilei, Villarreal CF): A Sárga Tengeralattjáró győzelemmel zárta fennállása legsikeresebb idényét, az RC Deportivo ellen idegenben nyert a gárda 2-0-ra. Az első találatot a chilei Fernández érte el, aki ebben a szezonban valamivel kevesebb lehetőséget kapott, de most bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Csatárok:
Zlatan Ibrahimovic (svéd, FC Internazionale): A Serie A utolsó fordulójában még nyitott volt a bajnoki cím sorsa, és egy félidő után úgy tűnt, hogy az Inter elveszítheti a scudettót. A második játékrészben azonban beállt Ibrahimovic, és a svéd klasszis két góljával nem csak a meccset, hanem az elsőség kérdését is eldöntötte.

Forrás: Getty Images

Luca Toni (olasz, Bayern München): A bajorok is méltóképpen búcsúztatták az idényt, illetve visszavonuló klasszisukat, Oliver Kahnt - még ha egy tizenegyest nem is sikerült összehozniuk a portásnak. A csapat olasz támadója, Toni viszont mesterhármassal kedveskedett a kapusnak.

www.infosport-focivilag.hu