Egy hasznos weboldal: csak nekem nem megy?

Vágólapra másolva!
Ha nem töltődik be a kívánt weboldal, akkor gyakran elbizonytalanodhatunk: tényleg nem megy a szájt, vagy csak a mi netkapcsolatunk rakoncátlankodik? Ezt a kérdést válaszolja meg egy hasznos webszájt.
Vágólapra másolva!

Down for everyone or just me? Vagyis Csak nekem nem megy, vagy másnak sem? Ez a neve annak a webszájtnak, amelynek segítségével ellenőrizhetjük, hogy a böngészőben valamiért "elakadt" webszájt tényleg üzemen kívül van, vagy csak mi nem tudjuk betölteni.

A webes ellenőrző-szolgáltatás pofonegyszerűen működik: a downforeveryoneorjustme.com címre ellátogatva az oldalon szereplő kérdőmondatba - Is ... down for everyone or just me? - a kérdéses szájt címét kell beírnunk, akár a "kötelező" http:// nélkül. Az oldal ezek után töltöget egy kicsit, és maga is megkísérli a lekérdezést egy távoli IP-címről is, hogy aztán megválaszolja a kérdést: senki más nem érheti el a keresett szájtot (Yes...), vagy csak mi (No...).

A segítség főleg akkor jöhet jól, ha egy sokak által használt szolgáltatást nem tudunk elérni: ilyenkor jó tudni, hogy feleslegesen próbálkozunk-e, vagy van esélyünk.