Nem csökkenhet a vidékre jutó pénz

Vágólapra másolva!
A mezőgazdaságra és a vidékre jutó európai uniós pénz 2013-ig biztosan nem csökken - szögezte le Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő kedden Brüsszelben azt követően, hogy az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága megkezdte a közös uniós agrárpolitika öt évvel ezelőtti reformjainak felülvizsgálatáról az Európai Bizottság által múlt héten előterjesztett jogszabálycsomag tárgyalását.
Vágólapra másolva!

Megállapította, hogy a közös uniós agrárpolitika fenntartása kiemelt magyar érdek. Az Európai Bizottság javaslata szerinte alapvetően helyes irányba tett lépés, ugyanakkor egyes pontokon ellentétes a magyar érdekekkel.

Különösen aggályos javaslatnak minősítette azt, amely a támogatható birtokméret határát emelné 0,3-ról 1 hektárra. "Ez súlyos gondokat okozna a magyarországi zöldség-gyümölcs és a szőlészeti ágazatokban, ahol sok gazda elesne az eddig kapott támogatásától. Ezért ez ellen minden eszközzel küzdeni fogunk az EP-ben és a tanácsban is" - szögezte le az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott közlemény szerint.