Abramovics nem adja a Malévot

Vágólapra másolva!
Nem állt és nem is áll szándékában bevinni a Malévet az AirUnion szövetségből alakuló új, állami többségi tulajdonú légitársaságba Borisz Abramovicsnak.
Vágólapra másolva!

A Malév elnöke és közvetve kisebbségi tulajdonosa, orosz üzletember az MTI kérdésére szerda éjszaka határozottan kijelentette, hogy az AirBridge Zrt.-n keresztül a Malévban szerzett részesedését nem állt és nem is áll szándékéban bevinni a jelenleg öt orosz légitársaságot tömörítő AirUnionból most alakuló új, állami többségi tulajdonú légitársaságba.

Szergej Csemezov, a Rostechnologii orosz állami társaság elnöke szerdán Moszkvában jelentette be, hogy az AirUnion társaságainak állami kézben lévő részvénycsomagjai a Rostechnologiihoz kerültek, és az állam, valamint az Abramovics fivérek további társaságokat, köztük a Malévet szándékoznak bevinni, de ezekről konkrét döntés még nincs.

Borisz Abramovics az MTI-nek elmondta, hogy a Dmitrij Medvegyev orosz elnök által május 26-án aláírt rendelettel az AirUnion hároméves átalakítási folyamata lezárult, és ennek eredményeként egy hónapon belül Oroszország második legnagyobb légiközlekedési vállalata jön létre. A Rostechnologii az Air Unionban - az orosz államot képviselve - többségi tulajdonosként vesz részt, stabil pénzügyi hátteret biztosítva az új légitársaság hosszú távú fejlődéséhez.

A Malév elnöke kiemelte, hogy az átalakuló AirUnion a Malév biztos szakmai partnereként - a privatizációs ajánlatban foglaltaknak megfelelően - erősíteni fogja a magyar nemzeti légitársaság Kelet és Nyugat közötti hídszerepét, saját hálózatáról folyamatosan bővülő utasforgalmat generálva a Malév járataira.