Új hitelkonstrukció a kkv szektornak

Vágólapra másolva!
SB Folyószámlahitel néven új, gyorsan hozzáférhető és szabadon felhasználható hitelt kínál kis- és középvállalkozásoknak (kkv) az osztrák tulajdonú Sopron Bank Zrt. - közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A nyugati határrégióban működő bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. közös konstrukciójával legfeljebb 25 millió forint folyószámlahitel igényelhető 1 éves futamidőre. A forintban, euróban vagy svájci frankban felvehető hitel kamata az adott deviza bankközi kamatlába plusz 4 százalék - mondta Rubics Helga, a Sopron Bank Zrt. ügyvezető igazgatója.

A több pénzintézetnél már korábban bevezetett úgynevezett kártya típusú gyorshitel termék célcsoportja a kkv szektor olyan szereplői, akiknek tevékenysége folyamatos, és a forrásigényt a bevételek és a kiadások rendszeres eltolódása okozza. A folyószámlahitelhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80 százalékos kezességvállalása kapcsolódik, tárgyi fedezet pedig nem szükséges hozzá. A kezességvállalás éves díja a garantált összeg 1,5 százaléka.

A Burgenland Bank AG. tulajdonában álló Sopron Bank Zrt. jelenleg 14 fiókot működtet a nyugat-magyarországi régióban. A hálózatot a tervek szerint az év végéig 20 tagúra bővítik. A bank a 2007-es év végi mérleg főösszegét az előző évihez képest több mint 52 százalékkal 44,2 milliárd forintra növelte. A hitelállomány idén márciusban 46 milliárd forint volt, míg a betétállomány meghaladta a 13 milliárd forintot.