Gyurcsány vígabb jövőt jósol

Vágólapra másolva!
Megváltozhat az ország hangulata, ha megmozdul a magyar gazdaság - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke internetes naplójában. "Valami megmozdult a gazdaságban, és ha megmozdul a gazdaság, akkor megváltozhat az ország alaphangulata is" - olvasható a kormányfő blogjában.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc a gazdaságban történt változásokat csökkenő inflációval, költségvetési hiánnyal és államadóssággal magyarázta. Megerősítette az MSZP választmányi ülésén szombaton elmondottakat: 2008 a trendforduló éve lehet.

A miniszterelnök szerint nemcsak a gazdaságban lehet trendforduló ez az év, hanem a politikában is, ami legalább ennyire fontos. Gyurcsány Ferenc egyetért azokkal, akik szerint ha a tendencia folytatódik, az adó- és szociális rendszerben számtalan olyan intézkedést kell tenni, amely javítja a befektetés, beruházás, munkahelyteremtés feltételeit.

A szociális rendszer átalakításához láthatólag erős társadalmi akarat is társul - vélekedett. Hozzátette: nem lenne jó, ha az erősödne meg sokakban, hogy jobb és könnyebb segélyből élni, mint munkából. De vigyázni is kell arra, hogy ebből nehogy véletlenül szegény- vagy cigányellenes előítéletek jelenhessenek meg - írta a kormányfő.