Olcsó szuper-DVD a Toshibától: ismét a Blu-ray ellen

Vágólapra másolva!
A Blu-ray konkurensének szánja a hagyományos korongok tartalmát nagy felbontásra átkonvertáló, megfizethető árú lejátszókat a formátumháborúban vesztes gyártó.
Vágólapra másolva!

A Toshiba az idei év elején végleg elbukta a Sony-val szemben vívott formátumháborút: a Blu-ray győzött, a HD DVD-eszközök gyártása pedig végleg leállt. A japán gyártó a vereség ellenére most egy újabb ötlettel állt elő annak érdekében, hogy rivális megoldása jobb legyen a Sony technológiájánál.

A tervek szerint a Toshiba még az idei évben piacra dobja azt az új DVD-lejátszóját, amely képes normál DVD-ket nagyfelbontásúvá "varázsolni". Ismeretlen források szerint a jelenlegi DVD formátummal kompatibilis eszközzel szeretné fellendíteni a piacot és a saját pénzügyeit a Toshiba, amely márciusban kihátrált a HD DVD mögül.

A sztenderd DVD formátum maximum 350 000 pixeles felbontást támogat, míg a Blu-ray-féle következőgenerációs DVD formátum körülbelül 2 millió pixelt, majdnem hatszor többet az alap megoldásnál. A Toshiba új technológiája az integrált áramköröknek hála azonnal képes a jelenlegi formátumban kezelt képeket magas felbontásúvá konvertálni. Ezzel a megoldással a sima DVD-lemezek is felvehetik a versenyt a Blu-ray-jel.

A gyártó az új lejátszóval nem közvetlen konkurenst akar a Sony-nak - terveik szerint olcsóbban adják majd az új fejlesztést a jelenlegi Blu-ray-eszközöknél. Ennek érdekében a jövőben úgy hirdetik majd mint azt a lejátszót, amellyel sokkalta szélesebb választéklistából szemezgethetünk, mint a Blu-ray-re megjelent anyagok esetében.