Többoldalú fúziót akar a Commerzbank

Vágólapra másolva!
Németország második legnagyobb bankja, a Commerzbank AG háromoldalú fúziót fontolgat a Deutsche Postbankkal és a Dresdner Bankkal - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A fúzióval Németország legnagyobb lakossági hitelbankja jönne létre, messze túlnőve a rivális Deutsche Bankot. Eric Strutz pénzügyi igazgató szerint a Commerzbanknak nincs szüksége egyesülésre a stabil működés és a profitnövelés érdekében, csupán pozícióinak ésszerű erősítésére törekszik.

A Commerzbank részvényei csütörtökön 21,24 eurót értek, a bank piaci értéke 14 milliárd euró körül alakul. A Postbank 10,5 milliárdot ér, részvényei 63,92 euróért cseréltek gazdát. A Deutsche Post, Európa legnagyobb postaszolgálata és a 14,5 millió ügyféllel rendelkező Postbank többségi tulajdonosa tavaly jelentette be, hogy fontolgatja a bank eladását.

Várhatóan áruba bocsátják a Citigroup németországi egységét, a Citibank Privatkunden AG-t is, az ország legnagyobb fogyasztói hitelező bankját, miután a csoport tavaly rekordveszteséget ért el. Strutz szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Commerzbank mind a Postbankot, mind a Citibankot megvásárolja, és ezzel Németország 1,6 ezer milliárd eurós fogyasztói hitelpiacának nagy részét megszerezze.