Hazánkban az év beruházása

Vágólapra másolva!
A BT Global Services magyarországi beruházása nyerte el pénteken az Európa legjobb befektetésének járó díjat a franciaországi La Baule-ban megrendezett befektetési világkonferencián. A díjat Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter nyújtotta át a cég elnökének, Francois Barrault-nak.
Vágólapra másolva!

A beruházás megvalósításában játszott szerepéért a legjobb európai fejlesztési ügynökségnek járó díjat pedig Rétfalvi György, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Zrt. (ITD Hungary) vezérigazgatója vehette át.

Idén hatodik alkalommal rendezték meg június 4. és 6. között az európai versenyképességgel foglakozó befektetési világkonferenciát a Párizstól 450 kilométerre, az Atlanti-óceán partján található La Baule-ban. A háromnapos rendezvény - amely a tavalyi 900 után idén 1200 résztvevőt vonzott - a nemzetközi ipari befektetők és a befektetést kínáló európai szervezetek és politikusok egyik legfőbb találkozóhelye.

A konferencia zárónapján negyedszerre ítélték oda a legvonzóbb befektetésért járó díját három kategóriában, amelyek közül az információs és kommunikációs technológiák kategóriájában bizonyult legjobbnak a BT Global Services magyarországi beruházása. A díjra pályázni lehetett, s a beérkezett húsz pályázat zsűrizését az Európai Bizottság, az Europe + Alapítvány, az Ernst & Young nemzetközi tanácsadó cég, az Eurada, nemzetközi befektetők és a díjátadást közvetítő EuroNews hírtelevízió képviselői végezték.

A telekommunikációs és IT szolgáltatásokat nyújtó, a londoni és a New York-i tőzsdén is jegyzett brit BT (korábban British Telecom) Global Services magyarországi fióktelepét 1999-ben, a vállalat közép-kelet-európai központjaként Budapesten hozta létre. A BT a fővárosban 2004-ben nyitotta meg regionális központját, majd tavaly 40 munkatárssal új regionális üzleti kiszolgáló központot hozott létre Debrecenben. A várost a magasan képzett, angolul beszélő helyi munkaerő és a közép-kelet-európai piacokhoz való földrajzi közelsége miatt választotta a BT. Az új központ a BT különböző részlegeinek ügyfeleit támogatja a kereskedelmi tevékenységektől kezdve a technológiai, termékfejlesztő feladatokon át az ügyfélszolgálatig.

A tervek szerint a BT a korábbi 250-ről az év végéig 600-ra emeli magyarországi munkahelyei számát, ebből a budapesti irodában 350, Debrecenben pedig 250 fő dolgozik majd. Az új központ hozzájárul ahhoz, hogy Debrecen egy gyorsan fejlődő, nyitott szellemiségű és technológiailag fejlett város képét nyújtja - olvasható a pályázatban.

A beruházás teljes összege 31,4 millió euró.

A BT a világ egyik legnagyobb kommunikációs szolgáltatója és megoldásszállítója, s több, mint 170 országban van jelen.

Tavaly is magyarországi beruházás, az Antenna Hungária Zrt. új tulajdonosa, a francia Telediffusion de France (TDF) érdemelte ki az Európa egyik legvonzóbb befektetéséért járó díjat a La Baule-i befektetési világkonferencián.