Elszálltak a Szex és New York alkotói

Vágólapra másolva!
Az HBO letilt minden olyan elnevezést, amely - a Szex és New York eredeti címére utalva - "and the City"-re végződik.  
Vágólapra másolva!

Az eredetileg Sex and the City címet viselő Szex és New York sorozat, pontosabban a belőle készített nagyfilm akkora siker lett, hogy az ötletgazdák az HBO-nál teljesen elszálltak: levédetik az ...and the City márkanevet, más nem csak hogy filmnek nem adhat ilyen címet, de nem hívhatja így még a boltját sem.

Az elsőre elég betegnek tűnő mozgalom első ismert áldozata Baltimore egyik legmenőbb táskaüzlete lett, amely eredetileg a Handbags and the City nevet viselte. Az HBO megfenyegette a céget, hogy bíróság elé viszi az ügyet, ha nem változtatja meg a nevét, mire a leendő alperes úgy döntött, nem ér meg neki ennyit a dolog: a honlapon már át is írták, az új név Handbags in the City lett.

Bár nem "and the City"-re végződik, a név egészének hasonló hangzása miatt az HBO rászállt a Segs in the City nevű vállalkozásra is, mely motorizált rollerekkel szervez városnézéseket - nevét a Segwaynek hívott közlekedési eszköz rövidítéséből kapta.

A cég tulajdonosa állítólag éppen április 1-jén kapta kézhez az HBO fenyegető levelét, így először azt gondolta, hogy csupán áprilisi tréfáról van szó - ez is csak azt jelzi, hogy mennyire vehető komolyan a csatorna törekvése.