Nagyméretű profi nyomtató otthoni használatra az Epsontól

Vágólapra másolva!
Az Epson Stylus Photo R2880 segítségével otthoni, kis irodai körülmények között kiállításképes nyomatok készülhetnek A3-asnál nagyobb méretben. Az új nyomtató kreatív papírokat és DVD-t is kezel, színei az ígéretek szerint ragyogóak és hosszantartóak.
Vágólapra másolva!

A Stylus Photo R2400-as modellt felváltó R2880 megfizethető áron kínál nagyméretű, profi minőségű nyomatokat. Az A3 méretet meghaladó mérettartományban dolgozó nyomtató a nagyformátumú nyomtatóktól megszokott minőséget ígéri, amelyhez UltraChrome K3 pigment festéket használ. Ez a festékanyag garantálja a tartós, színhű nyomatokat. Nyolc festéktartályából képes előállítani a Pantone szabvány színeinek 85 %-át. A festéket teflonbevonatú MicroPiezo fejek hordják fel. A nyomtató szegély nélküli nyomatok előállítására is képes.

A felhasználóbarát menürendszernek köszönhetően egyszerű kezelhetőség mellet számos finomhangolási lehetőséget kínál a készülék. Például a fekete-fehér képek tónusait is széles határokon belül lehet paraméterezni. A tökéletesnek gondolt beállítások menthetőek, sőt igény esetén másik nyomtatóra is átvihetőek. Ezzel elkerülhető a kalibrációhoz felhasznált festékanyag és papír elpazarlása.

Forrás: [origo]

A nyomtató különlegessége az igényes amatőr és kísérletező kedvű profi fotósok kedvence lehet: kreatív, szépművészeti papírokat is képes kezelni, akár tekercsben is. A dombornyomott, anyagában mintás vagy színes anyagok felhasználásával a képek különleges hatást nyerhetnek, művészi, vagy akár fúziós, fotó-festmény alkotások készítésére is alkalmassá válik a printer. Ilyen papírokat a művészellátó boltokban célszerű keresni. A Stylus Photo R2880 mindemellett CD és DVD nyomtatására is alkalmas.

A nyomtató az Epsontól megszokott funkciókat is magában foglalja: USB PictBridge platformon is tud képeket fogadni, a számítógépekkel történő kommunikációt pedig két USB 2.0 port szolgálja.

Forrás: [origo]

A júliustól kapható nyomtató 199.000 Forintos ára csak első hallásra tűnik magasnak. A nagyformátumú nyomtatók megfizethetetlenek a legtöbb fényképész számára, a Stylus Photo R2880 ugyanezt a minőséget nyújtja, jóval kedvezőbb áron. Ideális megoldás kis alkotóközösségeknek, igényes kiállítási anyagokat készítő fotósoknak és maximalista amatőröknek.