Új Knorr-Bremse üzem épül 10 milliárdból

Vágólapra másolva!
A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. új üzemet épít Budapesten több mint 10 milliárd forint beruházással - jelentette be Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára. A megépülő új üzemben is vasúti fékrendszereket gyártanak majd.
Vágólapra másolva!

Oláh Antal, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, hogy egyedi döntés alapján 1 millió euró támogatást kapnak a magyar kormánytól. Ezt még az Európai Uniónak is jóvá kell hagynia.

Ismertette: a beruházás 2009 végére készül el, amely 130 új, köztük legalább 30 felsőfokú végzettséghez kötött munkahelyet teremt, ezzel a gyárban a dolgozók létszáma 900-ra bővül. Garamhegyi Ábel elmondta, hogy Magyarország a jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet is tartalmazó projektet távol-keleti országgal versenyezve nyerte el. A szakállamtitkár szerint a magyar minőségi mutatók és az infrastruktúra lehetőségek legyőzték az olcsó munkaerőt.

Oláh Antal kiemelte, hogy a termék-fejlesztést továbbra is Magyarországon végzik. Az ügyvezető tájékoztatása szerint az új gyárat új helyszínen, a jelenlegi budapesti gyártól 600 méterre építik fel. A gyártást a korszerű gyártósorral felszerelt új üzemcsarnokba költöztetik.

Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója ismertette: közreműködésükkel az első öt hónapban 15 pozitív befektetői döntés született magyarországi befektetésekről, amelyek értéke meghaladja az 500 millió eurót, és megvalósulásukkal 3400 új munkahely jön létre.

A Knorr-Bremse a világ vezető fékrendszer gyártója a vasúti járművek és a haszongépjárművek tekintetében, Magyarországon 1926 óta, két telephelyen van jelen, Budapesten vasúti fékrendszereket, Kecskeméten haszonjármű-rendszereket gyárt. A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. a Knorr-Bremse cégcsoporton belül a fékezőerőt előállító rendszerek legnagyobb gyártójává vált.