Elutasítja a kormány az Oriens javaslatait

Vágólapra másolva!
Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a kormány és az MSZP vezetésének konzultációján a felszólalók egyetértettek abban, hogy egy esetleges adócsökkentést vagy a munka közterheinek mérséklését nem a költségvetési kiadások (szociális támogatások vagy a nyugdíjakra fordított összeg) csökkentésével, hanem az adórendszeren belül kell megtalálni - olvasható a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

Ez azt is jelenti, hogy a kormány elutasítja az Oriens szakértői által kidolgozott javaslatcsomagot, az ugyanis a nyugdíjrendszerhez és az anyasági támogatásokhoz is hozzányúlt volna, bár a cég helyzetértékelését azért meghallgatták a dobogókői tanácskozás résztvevői.

A tanácsokozáson arra próbálnak megoldást találni, hogyan lehet nagyobb gazdasági növekedést elérni úgy, hogy az az államháztartási egyensúlyt és szociális biztonságot ne veszélyeztesse.

Daróczi szerint téma volt a foglalkoztatási ráta növelése is: a szocialisták szerint a munkavállalást a közhasznú foglalkoztatás bővítésével, a hátrányos helyzetű területeken élők munkába állásának célzott támogatásával lehet ösztönözni - írja a Napi Gazdaság.