Vágólapra másolva!
Pokoli visszavágóra számíthat szombaton Szarajevóban a magyar férfikézilabda-válogatott, amely múlt szombaton világbajnoki selejtezőn 27-25-re nyert a vendég bosnyák csapat ellen.

Skaliczki László szövetségi kapitány együttesében több a rutinos játékos, ám a hazaiak előtt óriási lehetőség adódott, önálló államiságuk történetében először juthatnak ki rangos tornára.

"Az első meccsen sok hibával játszottunk, és a bosnyákok ezt remekül kihasználták. Hihetetlen elszántsággal játszottak, most valami hasonlót kell nekünk is produkálnunk. A légkörtől nem félünk, a hangulat a mi erőnket is megsokszorozhatja" - mondta a csütörtöki elutazás előtt Skaliczki, hozzátéve: nem tarthat a többiekkel a vádlisérüléssel kezelt Gulyás Péter, helyette a dunaújvárosi Miss Zoltán utazik.

A találkozó szombaton 20:30 órakor kezdődik, a továbbjutó vehet részt a január 16. és február 1. között rendezendő horvátországi vb-n.

***

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapba került a decemberi macedóniai Európa-bajnokság sorsolása előtt.

A beosztás
1. kalap:
Norvégia, Oroszország, Franciaország, Németország
2. kalap: Magyarország, Svédország, Horvátország, Portugália
3. kalap: Spanyolország, Ausztria, Dánia, Macedónia
4. kalap: Ukrajna, Szerbia, Fehéroroszország, Románia

A harmadik és negyedik kalapban is találhatók kimondottan kellemetlen ellenfelek, mint például Dánia, Ukrajna és Románia, így szerencsétlen sorsolás esetén előfordulhat, hogy a magyarok egy rendkívül erős kvartettbe kerülnek.

A sorsolás július 20-án lesz Ohridban, a kontinensviadalt december 2. és 14. között rendezik.