Ákos és az Anti Fitness Club örülhetett a díjkiosztón

Vágólapra másolva!
Tegnap este tartották meg a VIVA TV éves díjkiosztóját, a COMET gálát. A papírforma sok szempontból borult a díjak odaítélésénél. Idén Csézy, L.L. Junior, a Groovehouse, az Anti Fitness Club, a Supernem és a magyar könnyűzenéért járó különdíj birtokosa, Ákos örülhetett.
Vágólapra másolva!

Június 12-én, csütörtök este adták át a VIVA Televízió COMET gömbjeit. A csatorna ezúttal is látványos gálával ünnepelte a hazai előadóinkat. A helyszín - a korábbi évekhez hasonlóan - a SYMA Csarnok volt, ahol a honi popszakma színe-java tiszteletét tette. A díjak odaítélése a kategóriák többségében a nézők szavazatain alapult.

Így ők dönthették el mely együttest, férfi és női előadót tartották az elmúlt év legjobbjának, míg a csatorna és egy szakmai zsűri véleményén múlt, hogy ki lett az év felfedezettje és mely videoklip volt a múlt évi felhozatal legjobbja. Idén sok szempontból borult a papírforma, több kisebb eséllyel induló előadó vehetett át COMET gömböt. Így például Csézy lett az év legjobb női előadója, vagy L.L. Junior a legjobb férfi énekes. A Groovehouse már sokadjára örülhetett a VIVA elismerésének, és az újoncok közül a gála egyik legnagyobb tiniérdeklődését kiváltó csapata, az Anti Fitness Club lett az év felfedezettje. A szakmai grémium a Supernem Generáció című klipjét találta a legjobb kisfilmnek.

Ezenkívül idén harmadik alkalommal adták át a VIVA a magyar könnyűzenéért díjat, amit ezúttal a negyvenéves Ákos vehetett át. Ő a gála záróakkordjaként színpadra is lépett zenekarával, és egy kisebb ízelítőt adott ősszel induló jubileumi turnéjából. A Negyven című dalt a gála közönsége hallhatta-láthatta elsőként nyilvánosan élőben. A jelöltek közül többen színpadra léptek, de itt debütált a Barátok közt sorozatból kilépett Csifó Dorina is saját zenei produkciójával.

A COMET 2008 győztesei:

A legjobb együttes: Groovehouse
A legjobb női előadó: Csézy
A legjobb férfi előadó: L. L. Junior
A legjobb új előadó: Anti Fitness Club
A legjobb videoklip: Supernem: Generáció (rendező: Tokay Péter)
A magyar könnyűzenéért VIVA COMET díj nyertese: Ákos