Vágólapra másolva!
A szakvezetők és a hokistársak szavazatai alapján is Alekszandr Ovecskin lett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legértékesebb játékosa. A Washington Capitals orosz sztárja 65 góljával és 112 pontjával is az élen végzett, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy klubja bejutott a rájátszásba. Először fordult el a liga történetében, hogy egy játékos pont- és gólkirály, valamint kétszeres MVP legyen.

"A földkerekség legszerencsésebb 22 évese vagyok. Idén négy díjat besöpörtem, világbajnok lettem az orosz válogatottal, valamint 124 millió dolláros szerződést írtam alá. A következő idényben a Washington nagyot lép majd előre. Remélem, megnyerjük a Stanley-kupát" - mondta Ovecskin.

A fővárosiak trénere Bruce Boudreau lett az év edzője.

A Stanley-kupa-győztes Detroit Red Wings hokisai is több díjat söpörtek be. A svéd Nicklas Lidströmöt hatodik alkalommal választották meg a legjobb hátvédnek - csak Bobby Orrnak (8) és Doug Harveynak (7) van ennél több elismerése ebben a kategóriában, míg az orosz Pavel Dacjuk lett a legjobban védekező csatár és a legsportszerűbb játékos.

Az idény legjobb kapusává - immár negyedszer - Martin Brodeurt (New Jersey Devils) választották. Az év újonca a chicagói Patrick Kane.

Hartsburg lesz az Ottawa edzője

Craig Hartsburg lesz az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Ottawa Senators vezetőedzője.

A 48 esztendős tréner - aki jelenleg a kanadai juniorbajnokságban (OHL) szereplő Sault Ste. Marie Greyhoundsnál dolgozik - ezt megelőzően legutóbb 2001-ben kapott vezetőedzői munkát az NHL-ben - akkor az Anaheim foglalkoztatta -, majd másodedzőként tevékenykedett a Philadelphiánál.

Hartsburg játékosként is szerepelt az NHL-ben, tíz idényt húzott le a Minnesotában, 570 mérkőzésen 98-szor volt eredményes, és adott 315 gólpasszt.