Vida régi-új autójával győzni tudott

Vágólapra másolva!
A szombati verseny után Vida János autót cserélt a cliósok hatodik futamára, és ez a csere úgy tűnik bejött. Vida a felszáradó pályán hosszú ideig még a kistúrások előtt ment, de aztán csak arra figyelt, hogy a Clio Kupában győzni tudjon.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Vida János itt még csak a negyedik (a cliósoknál első), de két kanyarral később az élre állt a kistúrások között is

Meglehetősen érdekesen alakult a Clio Kupa hatodik futama, ugyanis a kistúrásokkal együtt megrendezett verseny elején a cliós különítmény volt a gyorsabb, majd a kistúrások. Aztán jött a safety car, és újabb két kör a végére. A cliósok közül a legjobb helyet Vida János csípte meg a rajtnál, hiszen az ötödik pozícióból rajtolt az összesített mezőnyben, majd az első kanyarban második, a második kanyarban pedig már megcsípte az első helyet. Az első körökben ott is hagyta a mezőny, de utána a kistúra élmenői is felgyorsultak, így idővel Vida az összetettben egyre hátrébb eset, de a cliósok versenyét vezette.

Hátrébb Vizin Tamás és Gulyás Gergő párbajából Gulyás jött ki győztesen, majd ezután felvette a harcot a kistúrás versenyzőkkel. Az egyik autónak elfolyta az olja, ami miatt bejött a safety car, és újra összeállt a mezőny, elveszett Vida előnye. Két körrel a vége előtt újra meglódulhatott a mezőnyt, amit Gulyás kihasznált volna Vida megelőzésére, de Vida visszavette a vezető helyet és megnyerte a versenyt. Mögötte Gulyás és Vizin értek be.

Renault Clio Kupa VI. futam végeredmény:
1. Vida János Zengő Motorsport Renault Clio 35:31,834 perc
2. Gulyás Gergely Zengő Motorsport Renault Clio 35:34,182 perc
3. Vizin Tamás BV Motorsport Egyesület Renault Clio 35:37,737 perc
4. Vinnai Balázs Zengő Motorsport Renault Clio 35:45,972 perc
5. Kovács János Zengő Motorsport Renault Clio 35:55,294 perc

Vida János (Renault Clio): Tudtam, hogy az elején tudok majd menni, vízen elég otthonosan érzem magam. Ahogy száradt fel a pálya, ők is rátaláltak a ritmusra, de nekem az volt a lényeg, hogy a cliót megnyerjem, így utazótempóra álltam. A safety car nem jött jól, de sikerült megbirkóznom ezzel is. A Mohácsi Ákos kocsiján kívül az összes többi autó eléggé elhagy engem az egyenesben, úgy 150 métert kapok tőlük, de nincs ezzel baj.

Vizin Tamás (Renault Clio): A rajtnál szépen beugrottam a Gergő elé, aztán a célegyenes végén elment. Próbáltam Janiék után menni, mára ennyi sikerült. De élveztem a vizes pályát és élveztem a küzdelmet a kistúrásokkal is.

Gulyás Gergely (Renault Clio): Vicces érzés itt állni kezemben a ezzel a kupával, hiszen ez életem második versenyautóban töltött napja. De nagyon jó. Örültem volna, ha tovább marad vizes a pálya, hiszen ők sem ismerik annyira így a pályát. A rajt után sikerült is bejönnöm a harmadik helyre, de aztán visszaelőzgettek, a clióban a második helyet így is meg tudtuk szerezni. Azt gondolom, nálam a lelkesedés pótolta a rutint.

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa)