A Skoda a legjobb cseh exportőr

Vágólapra másolva!
A tavalyi évben ismét a Skoda Auto autógyár volt a legjobb cseh exportőr. A német Volkswagen konszernhez tartozó Mladá Boleslav-i autógyár tavalyi kivitele 195 milliárd koronát tett ki, ami 17 milliárd koronával magasabb összeg, mint 2006-ban. ( 1 korona= 10,1 forint)
Vágólapra másolva!

A legnagyobb csehországi exportőrök táblázatát a kivitel értékének alapján a Czech Top 100 szövetség készítette el és hozta nyilvánosságra. A táblázatból kiderül, hogy a cseh export húzóágazatai közé továbbra is az autógyárak és az autóipar tartozik, de nagyon feljöttek az elektronikát gyártó cégek és az energiaipari cégek is.

A második legnagyobb cseh exportőr - 88 milliárd koronás kivitellel a fogyasztói elektronikát gyártó Foxconn CZ vállalat lett. A harmadik helyet a kétharmadrészt állami tulajdonban lévő Cseh Energetikai Művek (CEZ) foglalta el. A CEZ kivitelének az értéke 2007-ben 48,8 milliárd koronára rúgott.

A legnagyobb tíz csehországi exportőr közé még a következő cégek kerültek: Panasonic AVC Networks Czech, Unipetrol, RWE Transgas, Moravia Steel, Agrofert Holding, Bosch Diesel és az Arcelor-Mittal Ostrava.