IPhone-tartót kapnak a Mercedesek

Vágólapra másolva!
Az Apple és a német autógyártó együttműködésének köszönhetően integrált iPhone-tartót is lehet majd rendelni a Mercedes autókhoz.
Vágólapra másolva!

Hamarosan iPhone-tartót is rendelhetnek az autójukhoz a Mercedes-vásásrlók - írja a Slashphone. A speciális Mercedes-kiegészítő a vezető- és az anyósülés közötti boxban kap majd helyet, vagyis rejtve lesz a vezető szeme elől.

A mobil csatlakoztatása után a készüléket az érintőképernyő elérhetetlensége miatt a kormánykeréken található kezelőszervekről lehet majd kezelni. A fedélzeti számítógéphez tartozó, műszerfalba épített LCD-képernyő veszi át a mobiltelefon kijelzőjének szerepét, így itt lehet válogatni a zeneszámok vagy a telefonkönyv tételei között.

A kocsiba rejtett bölcső nem csak adatátvitelre szolgál, hanem tölti is az iPhone-t. Az extra felszerelést csaknem a gyártó az összes személyautó és családi terepjáró-típusához meg lehet majd rendelni, az ára 250 euró. Korábban több autógyártó (BMW, Volkswagen) is kifejlesztett fedélzeti csatlakozót az iPodokhoz, a Microsoft saját, hangvezérlést is lehetővé tevő autós informatikai rendszereit pedig a Zune zenelejátszóval tették kompatibilissé.