Kecskeméten nyílt a Schaffner Holding gyára

Vágólapra másolva!
Megindult a termelés a svájci székhelyű Schaffner Holding AG május 19-én átadott új kecskeméti gyárában, ahol zajszűrő egységeket és transzformátorokat gyártanak - közölte az MTI-vel pénteken Mócza László, a cégcsoport magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

Az elektromágneses félvezetők gyártásában világszerte vezető holding hétezer négyzetméteren felépített kecskeméti gyára az egyik legfontosabb európai gyártóbázissá vált, ahol több mint 200 főt alkalmazunk - mondta a Schaffner EMV Hungary Kft. vezetője.

Kecskemét -Thaiföld és Kína mellett - egyike a világszerte jelenlévő Schaffner csoport három legnagyobb gyártóközpontjának. Magyarországon elsősorban az európai és amerikai piacra szánt elektronikai alkatrészek gyártása folyik.

Mócza László beszámolt arról, hogy a holding versenyképességének növelése, piaci terjeszkedése érdekében 8 éve létesített gyártóbázist Magyarországon.

A cégvezető hangsúlyozta: a kecskeméti gyár a Magyarországon előállított termékek magas minőségi színvonala, versenyképes árai és logisztikai szempontból előnyös helyzete révén mára fontos szerepet tölt be a Schaffner csoport nemzetközi termelésében.

A vállalat 2007-ben felvásárolt egy transzformátorokat gyártó német céget és az ottani tömeggyártást is folyamatosan áthelyezi Kecskemétre.

A kecskeméti üzem, mint a Schaffner csoport minden gyártóközpontja, ISO 14001-es minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik, és megfelel a nemzetközi piac legmagasabb minőségi követelményeinek - tette hozzá a cégvezető.