Nintendóval tanulnak angolul

Vágólapra másolva!
Egy japán általános iskola diákjai az angolórán Nintendo DS zsebkonzolt nyúzhatnak, mivel a játékgépen futó szoftverrel tanulják a nyelvet.
Vágólapra másolva!

A tokiói Josi Gakuen lányiskolában harminckét hetedikes diák használja a nyelvórán hordozható videojátékát a tanerők beleegyezésével és támogatásával. Az érintőképernyős DS konzolon ugyanis az órán egy nyelvoktató szoftvert futtatnak, amelyen többek között betűzési feladatokat kell megoldaniuk, a helyes válaszokat géphang jelzi. Az órán a legjobb eredményt elérő öt diákot színes matricákkal jutalmazzák - írja az AP.

Csuneo Szanejosi iskolaigazgató szerint a tanárok körében vegyes fogadtatása volt a videojátékos nyelvoktatásnak: legtöbben közülük úgy vélték, a játékszereknek inkább a tantermen kívül van a helye. Bár sok diáknak van saját Nintendója, az iskola végül 40 darab DS konzolt kapott ingyenes nyelvoktató szoftverrel felszerelve, tesztelés céljára. Az igazgatóhelyettes a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a szülők egyáltalán nem ellenezték a kütyü kipróbálását, ám az, hogy valóban beválik-e az oktatásban, még nem derült ki.