Vágólapra másolva!
Tizenhat csapatosra bővítették a román férfikézilabda-bajnokság élvonalát, így az eredetileg kiesőnek számító, és időközben Vass Zoltán és Kenyeres Pál személyében két magyar kapust igazoló Politehnika Izometal Timisoara is a legjobbak között folytatja - Éles József irányításával.

Az edzőként szárnyait bontogató egykori klasszis kézilabdázó, Éles József az elmúlt idény végén, öt fordulóval a bajnokság vége előtt vette át a kieső helyen tanyázó Politehnika Timisoara férfikézilabda-együttesét. A tetemes ponthátrányt már vele sem sikerült ledolgozni, így mindenki készült a másodosztályra.

Éles kijelentette: kész maradni, ha komoly célokat tűznek a csapat elé. A válasz nem késett sokat, a temesvári vezetők új játékosokra vadásztak, hogy azonnal visszakerülhessenek a legjobbak közé.

Mint minden csapatnál, itt is a kapusposzton erősítettek először: Vass Zoltán és Kenyeres Pál Gyöngyösről szerződött Romániába.

"Menedzserem, Szörnyi Attila hívott fel néhány hete, hogy a Temesváron edzősködő Éles József emlékezett rám, és szeretné, ha a csapatában folytatnám" - nyilatkozta Kenyeres a medsport.hu-nak.

"Némi hezitálás után rábólintottam az ajánlatra, mert ugyan Spanyolország és Németország vonzóbb minden játékos számára, sokat érvet tudtam felsorakoztatni Poli Izometal mellett. Nagyon fiatal a gárda, és a tavalyi rossz szereplés után most nagyon magasra tették a lécet: az első négybe szeretnének kerülni."

És bizony nem a másodosztályban. A Román Kézilabda Szövetségből ugyanis jött az értesítés, miszerint tizennégyről tizenhatra bővítik az élvonal létszámát, így négy helyett csak két csapat esett ki. A Politehnika Izometal Timisoara tehát továbbra is az első osztályban szerepel.

Magyar kapus Resicabányán
Magyar kapussal erősített a Challenge-kupa-győztes román UCM Sport Resita férfikézilabda-csapata. Az együttes nyolc új játékost szerződtetett, köztük a Debrecen játékosát, Pereverzia Mihályt is. Ugyancsak a resicabányaiakhoz szerződött Eremia Paraianu (US Creteil), Marian Filip (Dinamo Baumit Bucuresti), Michal Kraus (Melsungen), Martin Prachar (Bákó), Jan Vijbovszkij (Nagybánya), Nenad Damjanovic (Temesvár) és Ion Stan (Segesvár).