A költségvetés váratlan kiadása az M6-os

Vágólapra másolva!
Felboríthatja a konvergenciaprogramot az M6-os autópálya továbbépítése, hiszen a Dunaújváros-Szekszárd közötti szakasz teljes bekerülési költsége költségvetési kiadásnak minősülhet - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A lap információi szerint az említett szakasz teljes, 119,6 milliárd forintos vállalási összege költségvetési kiadásnak minősülhet az eredetileg magánerő bevonásával, PPP-konstrukcióban tervezett projekt hibás megvalósítása miatt.

A zéró rendelkezésre állási díj, mint megoldás jelentősen megnövelheti azt a kockázatot, hogy a projekt az Eurostat irányelvei szerint meghatározott költségvetési mérlegen belüli kötelezettségnek minősüljön - áll a lap birtokába jutott szakértői anyagban. A jelentés megjegyzi, hogy a megoldás ellentétes a magyar állam azon célkitűzésével, hogy a projekt költségeit mérlegen kívüli kötelezettségként kezelje.

Az idézett mondatok az M6-os autópálya II. fázisának nevezett, Dunaújváros és Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakasza megépítésére kiírt tender egyik ajánlattevőjére vonatkoznak - írja a Magyar Nemzet.