Vágólapra másolva!
Ugyan az eredmények alapján elbúcsúzott az élvonaltól a Mezőkövesd férfi- és a Kiskunhalas nőikézilabda-csapata, a Békés, illetve a Csömör visszalépése miatt a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága a két együttest kérte fel az NB I-es szereplésre a 2008-2009-es szezonban.

"Minden indulásra jogosult csapat nevezett, kivéve a napokkal korábban már említett Békés és Csömör együttesét. A férfikézilabda-bajnokságban így a Mezőkövesd, a hölgyeknél pedig a Kiskunhalas indulhat a legjobbak között" - nyilatkozta az [origo] kérdésére Katona Sándor, a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának elnöke.

Katona elmondta, nem minden csapat papírjai vannak még rendben, így zajlanak az adathiány-pótlások, erre keddig van lehetősége a csapatoknak. A 2008-2009-es idény sorsolására július 8-án, kedden, 10 órai kezdettel kerül sor.

Pécsi vészhelyzet

A bama.hu értesülése szerint csak az utóbbi néhány nap folyamatos tárgyalásainak köszönhető, hogy a Pikker-PTE-PEAC nőikézilabda.csapata az élvonalban indul - és nem a megyebajnokságban.

A klubot működtető kft. ügyvezető igazgatói posztjára a PVV Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Kelemen Lászlót kérték fel, aki előbb igent is mondott, , ám az utolsó pillanatban, a múlt héten mégsem vállalta el a feladatot. Mindössze néhány nappal a nevezési határidő, június 30-a előtt ez majdnem egy halálos ítélettel ért fel a női kézisek számára.

A csapatot működtető kft. taggyűlésén a tulajdonosok végül úrrá lettek a már-már kilátástalannak tűnő helyzeten, s bár az előzetesen ötvenmillió forintos büdzsével tervező vezetőség szerint ennyi pénz biztosan nincs, most újra kell kezdeni a tárgyalásokat a szponzorokkal és a játékosokkal. Két kézilabdázóval, Gráner Beátával és Szűcs Viktóriával közel állnak a megegyezéshez, a további erősítéseket a leendő támogatóktól teszik függővé.