Vágólapra másolva!
Az angol Arsenal labdarúgócsapatának vezetői faxüzenetben értesítették az olasz AC Milan képviselőit, hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni a togói Emmanuel Adebayor ügyében.

Az AC Milan vezetői a tragikus idény után (korai BL-búcsú, ötödik hely a bajnokságban) gőzerővel próbálják megerősíteni csapatukat. Eddigi legnagyobb fogás az Arsenal futballistája, Mathieu Flamini, aki ráadásul ingyen kerül a rossonerókhoz. Ezenkívül a csapat megszerezte az elmúlt idény olasz góllövőlistájának 3. helyezettjét, a 19 gólig jutó genovai Marco Boriellót, illetve a Barcelona világbajnok olasz focistáját, Gianluca Zambrottát.

A szurkolók azonban hangot adtak elégedetlenségüknek, mondván, nem szeretnének még egy ilyen szezont átélni, s el szeretnék érni, hogy egy nagy nevet is igazoljon kedvenc csapatuk. Az olasz klub alelnöke Adriano Galliani erre a felvetésre elmondta, hogy ők nem olyan gazdagok, mint az angol és spanyol klubok.

"Ha nem lenne Berlusconi támogatói pénze, akkor 35 millió euró mínuszban lennénk. Nem tudom, hogy a szurkolóink miért nem tudják azt értékelni, ha olyan játékosokat tudunk szerződtetni, mint Flamini, Boriello és Zambrotta. Ezenkívül megpróbáljuk megtartani értékeinket, a Chelsea által környékezett Kakát, valamint Pirlót. Nem könnyű ellenállni a különböző csillagászati összegeknek, de a csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk" - mondta a sportvezető.

Múlt héten az Arsenal csak 30 millió font ellenében lett volna hajlandó lemondani csatáráról, Emmanuel Adebayorról, aki a tavalyi évadban 24 gólt lőtt. Ez az összeg azonban eltántorította az olasz csapat vezetőit, sőt sajtóértesülések szerint a Barcelona szintén megtette ajánlatát.

Szerdán Galliani az olasz Antenna3 televíziónak nyilatkozva elmondta, újabb kísérletet tesznek a togói csatár leigazolása ügyében, erre ugyanis az angol klub lehetőséget adott.

"Megkaptuk az Arsenal üzenetét, így a következő napokban leülünk tárgyalni. Ha Adebayor tényleg el szeretné hagyni csapatát, akkor mi szívesen szerződtetjük. Azonban azt tudni kell, hogy a Barcelona is versenyben van a csatár játékjogáért. Így elég kemény ütközetnek nézünk elébe, de reméljük, hogy az Arsenalnak és Adebayornak megfelelnek a feltételeink" - mondta Galliani.