Vágólapra másolva!
Története során másodszor irányítja külföldi edző az Oltchim Rimnicu Vilcea nőikézilabda-csapatát, ám a Bajnokok Ligájában induló alakulat kispadján nem a legfőbb esélyesnek tartott Kovács Péter ül majd. Közel egy hónapos edző nélküli időszak után talált új trénert a klub: a következő három évben a horvát Ivica Rimanic irányítja a román bajnokot.

Az 52 éves edző kinevezése a június 10-én menesztett Gheorghe Tadici helyére némileg váratlan volt, hiszen neve korábban nem bukkant fel a szóba jöhető jelöltek listáján. Biztos befutónak a magyar Kovács Péter tűnt, őt azonban a török szövetség - amelyhez még egy éves szerződés köti - nem engedte el.

Ivica Rimanic már megfordult több jelentős az európai élklubnál is: hazájában a Podravka Koprivnica, majd az osztrák Hypo Niederösterreich, a norvég Nordstrand, a szlovén Krim Ljubljana trénere is volt, válogatott szinten pedig az osztrák női, illetve a szaúd-arábiai és a japán férfi csapatot irányította.

A sportoldal.ro információja szerint az új vilceai edző hároméves szerződést kötött csapatával, a klubvezetés az első szezonban a hazai hegemónia megőrzése (bajnoki és kupagyőzelem) mellett a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé jutást várja el.

A horvát szakvezető szerint a csapat Ionela Stanca Brassóba igazolása után beállós poszton szorul erősítésre - ez nem biztos, hogy túl jó hír Borbás Ritának, aki Szűcs Gabriella mellett júniusban írta alá szerződését.

Rimanic másodedzője Aurelian Rosca lesz, aki korábban már két periódusban is irányította a vilceai csapatot. A horvát tréner a második külföldi szakvezető az Oltchim történetében, 2005-ben rövid ideig a szerb Djordje Rasic volt az edző.