Az új, csúcs HP 7,2 Mbit/sec-es HSDPA-val megérkezett!

Vágólapra másolva!
A HP új csúcskészüléke, a HP iPAQ 910 végre Magyarországon is elérhető, a cég webshopján keresztül. A zászlóshajó Windows Mobile operációs rendszert és 7,2 Mbit/sec-es HSDPA-t is tartalmaz.
Vágólapra másolva!

A Hewlett-Packard igen régen nem hallatott magáról okostelefon ügyben. A korábbi részsikerek ellenére, és a PDA-iparág leáldozásával a telefonmodullal felszerelt darabok is eltűntek a gyártó palettájáról. A HP iPAQ 910-et még 2007 szeptemberében mutatta be az amerikai gyártó, amely készülék végre-valahára megrendelhető az interneten keresztül. A Windows Mobile 6.0 operációs rendszert alkalmazó készülék 65 ezer szín megjelenítésére alkalmas, érintésérzékeny kijelzőjén keresztül lép velünk kapcsolatba. A 240 x 320 képpontos felbontás mellett 2,46 inches méretével győzheti meg a leendő vásárlókat.

Az új, csúcskategóriás HP okostelefon beépített wifi- (802.11 b/g) adóvevőt és szupergyors, akár 7,2 Mbit/sec letöltési sebességre képes HSDPA-t is tartalmaz, így a windowsos telefonok könnyedén használhatók modemként is. A Bluetooth 2.0 sajnos nem támogatja a vezeték nélküli zenehallgatást sztereó módban, de egy ilyen üzenetküldésre és mobilinternetezésre kifejlesztett telefonnak nem is ez a célja.

A 150 grammos készülék hardveres alapjait egy 520 MHz-es processzor, 128 MB SDRAM és 256 MB ROM adja. Az EDGE- és az USB 2.0-támogatáson felül még egy 3,2 megapixeles optikát is sikerült beleépíteni a hátlapba, amely természetesen autófókuszos, illetve videót is lehet vele rögzíteni. Végre a HP nem spórolta le a nagy kapacitású akkumulátort sem a termékéből, és ennek köszönhetően egy 1840 mAh-ás erőforrással dolgozhatunk együtt. A telefon kártyafüggetlen ára 500 dollár -75 ezer forint.