Vágólapra másolva!
Szombat este gálamérkőzéssel emlékeztek a saint-denis-i Stade de France-ban a francia labdarúgó-válogatott tíz évvel ezelőtti világbajnoki győzelmére.

A Zinedine Zidane vezette alakulat 78 ezer néző előtt 3-3-as döntetlent játszott egy nemzetközi klasszisokból álló csapattal. A "vendégeket" Arsene Wenger, az Arsenal trénere irányította. Az együttesben olyan kiválóságok kaptak helyet, mint Zvonimir Boban, Edgar Davids, Gianfranco Zola vagy a mezőny legidősebbjeként Emilio Butragueno. A gólokat Zidane (66.), Ludovic Giuly (89.) és Bernard Diomede (90.), valamint Butragueno (25.), Pauleta (70.) és Davor Suker (89.) szerezte.

Az 1998-as franciaországi világbajnokságon a házigazdák együttese - ugyanebben a stadionban - 3-0-ra nyert a brazil válogatott ellen. "Tíz éve tele voltunk reményekkel, ma telve vagyunk örömmel" - mondta a találkozót követően Aimé Jacquet, a francia csapat akkor szövetségi kapitánya. A világbajnok csapatból Emmanuel Petit, Patrick Vieira és Thierry Henry hiányzott, őket meghívottak helyettesítették.