Wéber újabb két pontot szerzett a Seat Európakupán

Vágólapra másolva!
Magyar szempontból esélytelennek indult a Seat Leon Európakupa estorili második futama, de titkon mindenki bízott a csodában. Sajnos az események ezen a napon sem alakultak túl jól, de Wéber Gábor legalább pontot szerzett.
Vágólapra másolva!

Forrás: ZMS

Wéber Gábor két újabb európakupás ponttal lett gazdagabb, de más pozitívuma nem nagyon van a magyarok estorili hétvégéjének


A szombati tragédia után vasárnap kettőzött erővel készültek a magyarok a második, immár állórajtos futamra Estorilban. Nem nézett ki jól a helyzet, hiszen az egész magyar alakulat a mezőny végéről volt kénytelen indulni, az ilyen márkakupa viadalokon pedig nem túl sok esély van arra, hogy valaki a végéről előre keveredjen. A magyarok közül Wéber és Michelisz mégis megpróbálta, nem is haladtak rosszul, de megint jött a nem várt balszerencse.

Michelisz már a pontszerzésért harcolt volna, amikor a kategória egyik neves pilótája, Nogués egész egyszerűen kiforgatta. Norbi így visszacsúszott a mezőny végére, ahonnan ismét gőzerővel jöhetett fel.

Wébernek bizonyos szempontból jól jött, hogy előtte haladt Nogués, hiszen Michelisz után Barthot is kiforgatta, vagyis Wéber számára nyitotta meg az utat az egyre jobb helyezések felé. A paui futamgyőztesnek azonban ezen a napon is előjött a fékhibája, újra beesett a pedál, ismét kicsúszott, de szerencsére vissza tudott jönni. A verseny végén Wéber a kilencedik helyen lett leintve, de Noguést és Duartét megbüntették az agresszív vezetésük miatt, így Wéber ismét két Európakupa ponttal lett gazdagabb. Ugyanezen büntetések miatt Michelisz a 16. helyről feljött a 14. helyre, de ez nem változtat semmin. Ismerve a csapatban rejlő potenciált, valószínűleg nem ezért jöttek, nem elégedettek.

A csapat harmadik magyarja ezen a napon végre egynél több kört tett meg, sőt eljutott a célig. Kontra György ismét végignézhetett egy rajtbalesetet, de ezúttal megúszta, így sok tapasztalatot gyűjtve végül a 18.pozicíóban ért be.

Az egész hétvége mégis nehezen emészthető, főleg a kiválóan kezdő Michelisz Norbert számára. Az időmérő edzésen félelmetes tempót diktálva nyert, majd az első futamon be is mutatta, hogy képes lenne nyerni. De jött a defekt, másnap meg Nogués. Szörnyen alakult, de remélhetőleg legközelebb jobban megy majd.