Vágólapra másolva!
Az ukrán labdarúgó-válogatott csatára, Andrij Sevcsenko egy évre a Sampdoriához kerülhet kölcsönbe, ha sikerül a játékossal fizetéséről megállapodni - írja az amerikai AFP hírügynökség Beppe Marottára, a Sampdoria általános igazgatójára hivatkozva.

Az angol Chelsea újdonsült edzője, a brazil Felipe Scolari kinevezése után közölte a csatárral, hogy a következő idényben nem számít rá. Ezek után elkezdődtek a találgatások Sevcsenko jövőjével kapcsolatban, és felmerült egykori klubja, az olasz AC Milan vagy a török Fenerbache neve is.

Néhány napja úgy tűnt, hogy Sevcsenko visszatér régi sikerei helyszínére Milánóba. Ennek érdekében Peter Kenyon, a Chelsea ügyvezető igazgatója az olasz városba repült, hogy tárgyaljon a rossonerókkal. Most azonban úgy tűnik, hogy a a Sampdoria lesz a befutó.

"Remélem, sikerül Andrijt a csapathoz csábítani. Elég jól ismeri az olasz labdarúgást. Biztosak vagyunk benne, hogy nálunk újra megtalálná góllövő cipőjét" - nyilatkozta Marotta. A Samp-vezető kihangsúlyozta, hogy most már csak a fizetésről kell vele megállapodni, ugyanis ők nem képesek állni a csatár 130 ezer fontos heti bérét. Ha sikerül az üzletet nyélbe ütni, akkor az ukrán klasszis az olasz labdarúgás fenegyerekével, Antonio Cassanóval rohamozhatja az ellenfelek kapuját.

2006 nyarán az angol Chelsea - Roman Abramovics kifejezett kérésére - 37 millió euróért vette meg Sevcsenkót a Milantól, ahol hét sikerekben gazdag évet töltött, és 208 mérkőzésen 127 gólig jutott. Azonban az elmúlt két esztendőben az aranylabdás klasszis az angol bajnokságban nem tudta bizonyítani tehetségét, 47 mérkőzésen lépett pályára - többnyire csereként - de csak 9 gólt rúgott.