Elindult a magyar iTunes

Vágólapra másolva!
Az Apple minden különösebb hírverés nélkül Magyarországról is elérhetővé tette az iTunes webáruházat, amelyből egyelőre csak szoftvereket lehet vásárolni.
Vágólapra másolva!

A 3G-s iPhone megjelenésével egy időben az Apple kiadta az iTunes zenelejátszó- és webáruház-szoftverének 7.7-es változatát, amelyben a regisztrálható országok között feltűnt Magyarország is. A szoftver segítségével egyelőre csak iPod Touchra és iPhone-ra írt alkalmazásokat lehet vásárolni, a zeneáruházhoz és a filmekhez, tévésorozatokhoz az alkalmazás továbbra sem ad hozzáférést.

Az iTunes részleges magyarítása az iPhone hazai bevezetésének első lépése lehet: az Apple-mobil aktiválását és a szoftverfrissítéseket ugyanis ezen az alkalmazások keresztül lehet megoldani. Korábban a T-Mobile nemzetközi vezetője is úgy nyilatkozott, hogy a készülék hazai piaci bevezetése is főleg az Apple-től függ, vagyis a magyar iTunesra szükség van hozzá.

A 3G-s iPhone bejelentésével egy időben az Apple azt is megerősítette, hogy Magyarországon kapható lesz majd a készülék, igaz, erre egyedül egy hazánkat jelző ikon utalt a termék honlapján. Az iTunes részleges megnyitása már ennél konkrétabb jel, ennek alapján már akár egy őszi iPhone-premier is elképzelhető.