Jól járt a Balaton Sounddal az econet.hu

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett econet.hu leányvállalata, az Est Media Group 26 százalékos tulajdonában lévő Sziget Kft. júliusban 140 millió forint többlettel zárta a Zamárdiban megrendezett Balaton Sound Fesztivált - közölte az econet.hu hétfőn a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

A második alkalommal megrendezett Balaton Sound fesztivál gyors felfutása és nyereségessége alátámasztja az Est Media Group (EMG) 2007 novemberében megkezdett kivásárlási programjának megalapozottságát - magyarázza az econet.hu közleménye.

A program szerint az EMG 26 százalékos tulajdonrésze 2012-re 100 százalékra emelkedik. A Sziget Kft. akkortól évi 3,5-4 milliárd forint bevétellel és 500-600 millió forint kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménnyel (EBITDA) járul hozzá az econet.hu csoport eredményeihez. A tranzakció végső befejezése előtti négy évben pedig várhatóan mintegy 0,7-1 milliárd forint lesz az EMG részesedése a profitból.

A közlemény szerint az idén júliusban Marosvásárhelyen tartanak "Félsziget Fesztivál"-t, augusztusban a budapesti Hajógyári Szigeten a Magyar Dal Napja lesz, amit a hagyományos Sziget Fesztivál követ.

Az econet.hu részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A papír a hétfői kereskedésben 9 óra 40-kor 102 forinton, áll, 4 forinttal, 4,08 százalékkal drágább volt a pénteki záróárnál. A forgalma viszonylag élénk, a nap során eddig 71 540 papír cserélt gazdát.