Újabb ÚMFT projektek EU támogatásra

Vágólapra másolva!
A kormány újabb 12 projekt kiemelését javasolja az Új Magyarország Fejlesztési Tervben, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.
Vágólapra másolva!

A projekteket az Európai Regionális fejlesztési Alap, az Európai Szociális Alap, illetve a Kohéziós Alap támogatási szabályai szerint kell értékelni. Az Irányító Hatóság ezt követően kötheti meg a kiemelt projektekre a támogatási szerződéseket - áll a határozatban.

A kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül kiemelt projektnek javasolja a kecskeméti Kreatív Innovációs Központot, valamint a csapadékvíz csatorna építését. Az Alsó-Duna Völgyben a vízminőség védelmének fejlesztése, Tornyospálcán az ipari-logisztikai létesítményhez vezető út építése, Edelényben pedig a L'Huillier-Coburg kastély felújítása van a listán. Felkerült továbbá Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Velencén a Velencei-tó Kapuja, az ITD Hungary befektetés-ösztönzése, valamint a Szob-Nagybörzsöny kisvasút turisztikai célú helyreállításának 2. üteme.

Budapest három programját emelte ki a kormány: a belváros főutcájának kiépítését, az új pesti korzót (a hídfőterekkel együtt), valamint a reprezentatív kaputérséget.