Rendbe teszik a Duna nagytétényi partját

Vágólapra másolva!
Mintegy 50 milliárd forintból rehabilitálja a nagytétényi Duna-part egy szakaszát a BD Park Zrt. A cég képviselőjével szerdán írta alá az adásvételi szerződést Szabolcs Attilával (Fidesz), a XXII. kerület polgármesterével.
Vágólapra másolva!

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzatnak anyagi nehézséget okozott az előzőleg szemétlerakóként működő, harminckét hektáros terület mentesítése. Ezért úgy döntöttek, hogy közbeszerzési eljárással értékesítik a telket, azzal a kikötéssel, hogy a hasznosító cégnek bejárást kell biztosítania a Duna-partra a környék lakóinak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a területért a pályázat nyertesének mintegy kétmilliárd forintot kell fizetnie.

Szénási Zsolt, a nyertes cég fejlesztési igazgatója elmondta: a területen 8-10 éven belül mintegy 700 lakást építenek, amellett, hogy a szennyezett földet rehabilitálják, kicserélik.

A lakások mellett szolgáltató egységeket, éttermeket és irodákat építenek. A telken kialakítanak egy úgynevezett közösségi sávot is, amely nyitott lesz a nagytétényiek számára. Ennek mentén éttermek és szórakoztatóegységek kapnak helyet - tette hozzá.

Az igazgató szerint a beruházás érdekessége, hogy nem gátakkal védik majd a területet, hanem az árvízmentesítési munkálatok során az egész telket megemelik, így egy úgynevezett magaspartot alakítanak ki. A beruházás fél éven belül elkezdődhet.