Rekordgyors feltöltés HSPA-hálózaton

Vágólapra másolva!
A svéd hálózatfejlesztési specialista, az LTE-technológia elkötelezettje, az Ericsson és az olasz 3 szolgáltató 5,8 MbiT6sec adatfeltöltési sebességet ért a továbbfejlesztett HSPA-eszközök segítségével. Ez világrekordnak számít.
Vágólapra másolva!

Az Ericsson és a 3 Italia az iparágban elsőként létesített sikeres továbbfejlesztett HSPA mobil-adatátviteli kapcsolatot kereskedelmi hálózaton. A továbbfejlesztett HSPA-technológia akár 5,8 Mb/s-os maximális adatátviteli sebesség elérésére is képes feltöltéskor, miközben jelentősen csökkenti a hálózat várakozási idejét. Ennek az eredménye az észrevehetően jobb teljesítmény az interaktív fogyasztói alkalmazások esetén. Például gyorsabban tudunk fotókat és videókat feltölteni a webre a telefonunk segítségével.

Ez a mérföldkőnek számító eredmény, amelyet a 3 Italia jelenlegi kereskedelmi hálózatának alkalmazásával sikerült elérni, újabb lépés a HSPA Evolution bevezetése felé, és megerősíti a HSPA vezető szélessávú mobiltechnológiaként betöltött szerepét. A nagyobb központi irányú adatátviteli sebesség és a mobilhálózat várakozási idejének csökkenése még hatékonyabb interaktív kommunikációt tesz lehetővé a fogyasztók számára - egyszerűen szólva gyorsabban küldhetnek adatot egymásnak, így akár tűéles képpel tudunk videotelefonálni. A nagyobb központi irányú sebesség megnöveli a fogyasztói élményt például videokonferencia, a felhasználó által létrehozott tartalom feltöltése és email-küldés esetén, valamint jobb teljesítményt nyújt az interaktív online szerencsejátékoknál.

Vincenzo Novari, a 3 Italia elnök-vezérigazgatója szerint: "Ez a világrekord is bizonyítja a szélessávú mobilalkalmazások piacának fejlesztése iránti elkötelezettségünket". Cesare Avenia, az Ericsson olaszországi leányvállalatának elnöke a következőket nyilatkozta: "Ez az eredmény az Ericsson kiváló szolgáltatási képességeiről tanúskodik. Mi vagyunk felelősek a 3 Italia hálózatának teljes menedzseléséért".

Ulf Ewaldsson, az Ericsson rádiómegoldásokkal foglalkozó területének vezetője, kijelentette: "Ez a világelső teljesítmény hangsúlyozza az Ericssonnak a szélessávú mobilmegoldások területén betöltött technológiai vezető szerepét. Köszönjük a 3 Italia vállalatnak, hogy hatékony együttműködésükkel hozzájárultak e mérföldkő eléréséhez".